Afbeelding
Jorgen Janssens

Dienstregeling busvervoer Breda wijzigt: dit verandert er

Algemeen

BREDA - In de hele regio wijzigen vanaf 10 december de aankomst- en vertrektijden van het busverkeer. Ook zijn er routewijzigingen, aangepaste rijtijden en meer aansluitingen. In de spitsuren komen er ritten bij en in daluren vervalt er een aantal. Hieronder de belangrijkste wijzigingen voor Breda op een rijtje.

Nightliners
In de nacht van zaterdag op zondag wordt het gemakkelijker om met de bus naar huis te komen. Er worden nieuwe nightliners ingezet vanaf Breda zowel naar Tilburg, via Oosterhout en Dongen (lijn 854), als richting Zundert, via Effen en Rijsbergen (lijn 855). Deze nightliners vertrekken net als de andere bussen vanaf halte Prinsenkade bij de Haven in Breda.

Spitsuren
De drukke verbindingen in de spits worden veelal 5-minuten diensten door de extra ritten die erbij komen. Dit betreft de verbinding Oosterhout - Teteringen - Breda (lijn 325, 236 en 327).

Overige lijnen
De verbinding tussen Breda en Gorinchem (lijn 402) gaat op werkdagen de gehele dag een uurdienst rijden, in de spitsuren blijft het een half uur dienst. Lijn 131 van Breda naar TIlburg gaat voortaan via de Universiteit van Tilburg en Amarant rijden.

Nieuwe betaalmogelijkheden
Vanaf 1 december verandert ook de manier van betalen. Contant geld wordt in de Brabantse bussen, van Arriva en Hermes niet meer geaccepteerd. Betaald kan worden met de OV-chipkaart, een e-ticket of door een kaartje te kopen in de bus met de pin, contactloos of met creditcard.

Voor meer informatie klik hier.