Afbeelding
Mura Kuijpers

Opening Bershka in vernieuwd winkelcentrum de Barones (foto’s + video)

Algemeen

BREDA - Een groep meisjes staat ongeduldig te wachten voor de ingang. De werknemers maken een groepsfoto en een aantal bouwvakkers leggen nog snel de laatste hand aan de de net geopende Bershka winkel in de Barones. Na twee jaar is de opknapbeurt van het winkelcentrum bijna afgerond.

Al met al heeft de verbouwing langer geduurd dan verwacht. “Dat komt onder andere door de marktverstoring van achter de lange stallen”, vertelt een woordvoerder van Kroonenberg Groep, het bedrijf dat achter de ontwikkeling van het winkelcentrum zit. Daar was in 2015 sprake dat er wellicht een winkelcentrum zou komen.

“Ten tweede is er in de retailmarkt het een en ander gebeurt natuurlijk en daar komt bij dat mensen tegenwoordig eerst willen zien en dan pas geloven. Ze willen eerst kijken wat er daadwerkelijk gerealiseerd wordt voordat ze de keuze maken om te huren. Daar zijn we wel tegenaan gelopen.”

Uiteindelijk zijn ondertussen bijna alle panden in het winkelcentrum verhuurd. Een afgerond gesprek wordt door Kroonenberg Groep gevoerd met een laatste partij en daarna blijft slechts één pand over. Een heel verschil met het leeggelopen winkelcentrum van een paar jaar terug. Over de verwachting van het aantal bezoekers dat de Barones aan zal trekken kan het bedrijf niks zeggen.

De officiële opening van de Barones vindt plaats van donderdag 7 december tot en met zondag 10 december. Hier kun je vier dagen lang kans maken op prijzen door de meeste ballen te vangen in de X-BALLR en zijn er optredens van O’G3NE, Lizzy van der Ligt, MAAN en Gers Pardoel.