Peter Visser

NAC eindelijk weer eens baas in eigen uitverkocht huis (foto's)

BREDA - NAC was eindelijk weer eens de baas in eigen huis. Op zondagavond werd er met 3-1 gewonnen van Excelsior. Met de drie punten zorgden de Bredanaars ervoor dat de club nu op de vijftiende plaats staat  NAC was voor de baas de eerste helft en dat was al een tijdje geleden.

Bekijk de foto's van dit middagje NAC

De club kreeg zeker drie honderd procent kansen in het eerste half uur, maar twee keer stond de paal in de weg en bij de derde kans was het Rai Vloet die de bal drie meter naast de paal plaatste.  Uiteindelijk was er een penalty nodig om de score te openen.

Giovanni Korte werd na een voorzet vanaf de linkerkant naar de grond getrokken en scheidsrechter Blom wees direct naar de penaltystip. Spits Thierry Ambrose had al een tijd niet gescoord, maar wist het net vanaf elf meter wel te vinden: 1-0.

Ook na rust kreeg NAC weer een penalty toegekend. Een tackle op de rand van de zestien was genoeg voor Blom op de bal weer op de stip te leggen. De Rotterdamse doelman probeerde Ambrose uit zijn concentratie te brengen, maar zonder succes. Ambrose scoorde de 2-0 en gaf zijn team wat lucht.

Lang mocht het niet duren, want NAC viel terug in het oude patroon: na een uur voetballen, stoppen met voetballen. Excelsior pakte haar kansen en Mike van Duinen scoorde met een afstandsschot de aansluitingstreffer. Na het Rotterdamse doelpunt was NAC zeker tien minuten de kluts kwijt.

Invaller Paolo Fernandes, door de meerderheid van de Bredase fans gezien als basisspeler, zorgde uiteindelijk voor de bevrijding. Een schot van de creatieve middenvelder ging via de onderkant van de lat in het doel: 3-1. De punten zijn broodnodig en bleven zondagavond eindelijk weer eens in Breda.