Afbeelding
Monique Elst

Samen voor NAC eert Ten Rouwelaar met Jelle's Army

NAC

BREDA - Hij is al jaren ambassadeur voor het Jeugdsportfonds Breda: Jelle ten Rouwelaar. De oud-doelman van NAC, tevens houder van verschillende records, zet zich in voor kinderen die anders niet zouden kunnen sporten omdat hun ouders daarvoor geen budget hebben.

Tijdens de officiële spelerspresentatie dinsdagavond bij Strand Binnen gaf de club dit goede doel én de inzet van Ten Rouwelaar nog een extra zetje. NAC presenteerde dinsdag Jelle's Army. Het doel van deze club is om de komende vier maanden zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen én om zoveel mogelijk kinderen een Avondje NAC te laten beleven.

Het initiatief voor Jelle's Army komt van Samen Voor NAC, dat de keeper daarmee een passend afscheid als voetballer en een blijvende herinnering aan zijn prestaties, zowel op als naast het veld, wil geven.

Na het seizoen 2015/2016, 479 wedstrijden in het betaald voetbal en negen jaar onder de lat bij NAC, groeide hij uit tot een echt NAC-icoon. Op het veld was hij een echte leider en aanvoerder, ernaast was hij een voorbeeld voor velen, onder andere als ambassadeur van het Jeugdsportfonds Breda, memoreerde ook directeur Justin Goetzee.

"Net als de Yellow Army, is het de bedoeling dat Jelle's Army zo groot mogelijk wordt, zodat zoveel mogelijk kinderen gaan sporten en kunnen genieten van een Avondje NAC, iets wat anders niet mogelijk is", maakte de club dinsdagavond duidelijk. Om dit te ondersteunen worden diverse acties georganiseerd. "Zo wordt er tijdens de kick-off onder sponsoren al geworven om deel te nemen aan het project. Bovendien wordt er de komende maanden een loterij gelanceerd, waar een aantal mooie prijzen beschikbaar worden gesteld door NAC-sponsoren, met de sponsoring van een auto van Citroën van Beek als één van de hoofdprijzen."

"Op 24 december, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, wordt de uiteindelijk opbrengst van beide acties bekend gemaakt en wordt het bevel over Jelle's Army door de supporters overgedragen aan Jelle met de officiële opening van het aparte tribunedeel voor zijn eigen leger."