NAC verliest met 3-0 in De Kuip, zaterdag 8 maart 2015.
NAC verliest met 3-0 in De Kuip, zaterdag 8 maart 2015. Peter Visser

Duizend NAC-fans gestapeld naar Kuip ‘en met drie punten terug’

NAC

BREDA - Bij de wedstrijd Feyenoord-NAC van aanstaande zaterdag zullen zeker zo’n duizend NAC-fans aanwezig zijn. Zij vertrekken gezamenlijk in afgehuurde dubbeldekkers naar 010 om hun club aan te moedigen.

Dat NAC-supporters honderd procent achter hun club staan toont het initiatief voor aankomende wedstrijd wel weer aan. Al meer dan duizend mensen hebben aangegeven dat zij in een bus mee willen naar Rotterdam om daar hun voetbalclub te supporten.

Op initiatief van Breda Loco’s was het voor fans dit keer mogelijk om voor een prikkie naar de wedstrijd te gaan. Breda Loco’s heeft namelijk verschillende sponsoren weten te vinden die mee wilden betalen aan de busreizen. Supporters kunnen nu voor 17,50 euro een bus+wedstrijdticket kopen, waar ze er normaal 31 euro aan kwijt zouden zijn geweest.

De voorzitter van de supportersvereniging NAC, Ad van den Bemt, is erg blij met het initiatief van Breda Loco’s. “Het is mooi om te zien dat alle sponsoren NAC een warm hart toedragen,” zegt Van den Bemt. “Ook is het echt heel bijzonder dat er zoveel fans meegaan naar Rotterdam.”

De laatste jaren is het nog niet voorgekomen dat er zoveel supporters afreizen naar een uitwedstrijd. “Normaal gesproken bezetten NAC-supporters één vak in het uit-stadion, maar nu vullen we gewoon twee vakken boven elkaar.”

Het is goed te merken dat het voetbal weer leeft in Breda. “Afgelopen seizoen zaten er vaak bijna 18,5 duizend mensen in het NAC-stadion,” zegt Van den Bemt. “Ook is het een paar keer helemaal uitverkocht geweest.”

Normaal gesproken zijn voetbalfans verplicht om met bussen af te reizen naar uitwedstrijden, maar omdat het dit keer zo druk lijkt te gaan worden, wordt er een kleine uitzondering gemaakt. “Plus Kaarthouders mogen dit keer ook met de auto afreizen naar de Kuip.”

Afgelopen woensdag beleefde NAC een flinke domper toen zij verloren van de amateurs van Achilles’29. Toch ziet Van den Bemt de wedstrijd van zaterdag rooskleurig tegemoet. “NAC heeft al een aantal keer kunnen schitteren.”

En dat is voor de voorzitter van de supportersvereniging genoeg om hoop te hebben op winst. “We komen zaterdag gewoon met drie punten terug naar Breda. Of één, dat is ook goed.”