Afbeelding
Regenboogboom

Singelloop voor: De Regenboogboom

Sport

BREDA - Met dit jaar waarschijnlijk meer dan negentienduizend deelnemers is de Bredase Singelloop verreweg het grootste loopevenement van Breda. Singellopers combineren hun deelname steeds vaker aan een goed doel. BredaVandaag vertelt hun bijzondere verhaal. Deel 5: Renee van Zandvoort, stichting de Regenboogboom.

Wie zijn jullie?
Mijn naam is Renee van Zandvoort en ik ben oprichter van Stichting de Regenboogboom.

Aan welke afstand doe je mee?
Zondag loop ik 5 km samen met 73 andere lopers. De helft loopt 10 km de andere helft 5 km, iedereen doet wat hij kan.

Voor welk doel?
De Regenboogboom. Medewerkers van Haribo en vrijwilligers van de Regenboogboom maken zich samen sterk voor deze kwetsbare kinderen. Vrijwilligers bezoeken deze kinderen al zo'n 25 jaar, met de Regenboogboom onder andere in het Amphia ziekenhuis of kinderen ontvangen een uniek droomdekentje.

Waarom dit doel?
Kinderen die ziek zijn, een handicap hebben of iets verschrikkelijks mee maken zoals huiselijk geweld ontdekken zo opnieuw hun kracht en kunnen zij hun situatie beter aan. Door mee te doen aan de singelloop willen we aandacht vragen voor deze kinderen en naamsbekendheid genereren zodat we meer vrijwilligers krijgen om het werk te doen. We worden warm ontvangen door een van onze Bredase vrijwilligers en wethouder Miriam Haagh. Zo maken we er een mooi evenement van voor iedereen.

Waar is meer te vinden over jullie doel?
Op onze facebookpagina