De tien kilometer tijdens de Singelloop van 2015
De tien kilometer tijdens de Singelloop van 2015 Wijnand Nijs

Dit moet weten over de Singelloop: shoppen, parkeren, starttijden en meer

Sport

BREDA - De jaarlijkse Singelloop staat voor de deur. Aanstaande zondag 1 oktober starten naar verwachting 19.000 lopers. Kom je lopen of aanmoedigen? Hier vind je alles wat je moet weten over onder meer parkeren, shoppen en de starttijden.

Parkeren tijdens de Singelloop
Kom je met de auto? Parkeer je auto dan buiten het centrum. De binnenstad is vanaf 07.00 uur tot 18.00 uur niet met de auto te bereiken. De organisatie van de Singelloop zorgt voor borden die wijzen naar verschillende parkeerterreinen, zoals bij het Florijn College (Wilhelminasingel 33) en bij het NHTV (Monseigneur Hopmansstraat 1). Vanaf hier kun je gemakkelijk naar het centrum lopen.

Fietsen
Het makkelijkst is natuurlijk gewoon op de fiets naar de stad komen. Er zijn verschillende bewaakte fietsenstallingen te vinden waar je je fiets veilig kunt wegzetten. Fietsenstalling het Turfschip is al om 09.00 uur open, de andere fietsenstallingen zoals de Nieuwstraat of de Oude Vest gaan om 11.00 uur open.

Trein
Neem je de trein, dan is het vanaf station Breda maar enkele minuten lopen naar de start van de Singelloop.

Shoppen
Wie van plan is om 1 oktober te gaan winkelen in Breda kan beter een andere dag uitzoeken, want tijdens de Singelloop zijn alle winkels in de binnenstad dicht. Zondag 8 oktober is weer een normale koopzondag.

Het parcours
Voor de lopers én de supporters, zijn de verschillende parcoursen hier te vinden. 

De starttijden
De eerste lopers starten zondag om 11.00 uur met de vijf kilometer. De familieloop is de afsluiter na de huldiging van 15.30 uur. Alle starttijden vind je hier