foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Politie zoekt getuigen mishandeling 14-jarig meisje in Breda

Politie mishandeling

BREDA - Een 14-jarige meisje is donderdag 28 september tussen 08.00 uur en 08.30 uur op de Luikstraat door een aantal nog onbekende jongeren mishandeld. Dat meldt de politie woensdagmiddag. 

De politie is op zoek naar getuigen van het geweld. "Het slachtoffer liep die dag door de Luikstraat richting school. Een jongen riep haar naam, maar zij reageerde niet en keek niet om", meldt de politie. 

Kort hierop werd zij nabij de garageboxen bij haar arm gegrepen. "Hierop volgde een flinke vuistslag in haar gezicht. Uiteindelijk raakte zij voor een korte tijd bewusteloos. Vervolgens werd zij op de hoek van de Luikstraat met de Minderhoutstraat in een plantsoen wakker met een gescheurde wenkbrauw en verschillende schaafwonden. Een nog onbekende vrouw trof het slachtoffer aan en bracht haar naar school."

Het vermoeden bestaat dat het meisje door meerdere jongeren is mishandeld, blijkt uit haar verklaring, meldt de politie. "Tijdens de mishandeling zag het slachtoffer de daders niets, maar zij hoorde duidelijk stemmen van meerdere jongeren." 

Vier weken geleden, op  donderdagmiddag 7 september, werd een 13-jarige scholier door een groep jongeren in elkaar geslagen in een park bij de Namenstraat, een straat verderop. Die mishandeling werd toen gefilmd. In totaal vier scholieren die hierbij betrokken waren zijn inmiddels van school gestuurd. Een week geleden debatteerde de gemeenteraad over die vechtpartij en hoe dit voorkomen zou kunnen worden.