Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Buit patsercontrole: Duizenden euro's, aanhoudingen en meerdere auto's

Politie

BREDA - Meer dan veertigduizend euro's aan openstaande schulden en meerdere aanhoudingen. Daarnaast bleken vijf kamerverhuurbedrijven hun brandveiligheid niet op orde te hebben. En werden er negentien auto's afgevoerd en in beslag genomen. Dat is kort samengevat het resultaat van een grootscheepse 'patsercontrole' die donderdagavond gehouden werd in Breda. 

Politie, gemeente, Belastingdienst, Douane en de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) werkten daarin samen. De zogenaamde ‘patsercontrole’ had volgens de politie tot doel om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verhogen. 

Op de Nieuweweg werden donderdag tientallen weggebruikers aan de controle onderworpen. De politie schreef verschillende boetes uit voor onder andere het verlopen van de APK, rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd, gladde banden en het negeren van een geslotenverklaring. Twee mannen (21 en 27 jaar) uit Frankrijk werden aangehouden. De agenten troffen bij hen een kleine hoeveelheid softdrugs aan. De drugs zijn in beslag genomen. Een 29-jarige vrouw uit Rijsbergen werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Zij had een conflict en bleef uitdagend richting omstanders. Twee mannen (20 en 22 jaar) uit Breda werden aangehouden nadat er harddrugs bij hen werd aangetroffen. Ook hier sloeg de politiehond aan. Het bleek te gaan om heroïne en cocaïne. 

Kamerverhuurbedrijven
Verschillende disciplines van de gemeente Breda bezochten in het centrum 35 panden. Bij vijf kamerverhuurinrichtingsbedrijven bleek de brandveiligheid niet op orde te zijn. De pandeigenaren worden hierop aangeschreven. Bij vijf adressen werden uitkeringgerechtigden gecontroleerd. "Twee uitkeringen worden per direct beëindigd en deels teruggevorderd. Drie uitkeringen worden in onderzoek genomen", aldus het persbericht. Bij vier panden werd er geconstateerd dat er zonder vergunning zelfstandige wooneenheden gecreëerd zijn.

Door controleurs van afdeling Burgerzaken van de gemeente Breda is er bij 28 personen geconstateerd dat de feitelijke bewoning van de panden niet overeen kwam met de inschrijvingen in de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP). "Hier zal nader onderzoek naar verricht worden."

Verder was er controle op verkeerd gestalde fietsen. Twintig  exemplaren zijn door de gemeente Breda verwijderd. Door Wijkveiligheid en Parkeren van de gemeente Breda zijn 25 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen.