De bekendmaking van de Prins van ut Kielegat, voor het eerst op de Grote Markt. Prins Daan is het geworden.
De bekendmaking van de Prins van ut Kielegat, voor het eerst op de Grote Markt. Prins Daan is het geworden. Perry Roovers

Wat je moet weten van Elfde van de Elfde op Grote Markt

Cultuur carnaval

BREDA - Voor de echte carnavalsvierder begint het leutfeest op de elfde van de elfde. De Bredase Carnavals Viering (BCV) viert dat sinds afgelopen jaar uitbundig op de Grote Markt. Toen werd tijdens het feestje de Prins gepresenteerd, nu geeft de prins de start van het feestje. Wat je moeten weten van 11-11.

Wanneer?
De elfde van de elfde dus. Vanaf 14.30 uur tot 23.00 uur.

Waar?
Grote Markt Zuid?

Wat is er te doen?
Om 14.30 uur start een dj met het opwarmen van de geachte aanwezigen. Om 15.11 uur presenteert de Prins van ut Kielegat zich aan zijn onderdanen. Daarna zijn er optredens van onder meer het Feestteam, Johnny Purple en de Dorini’s en de favoriete kapellen van ‘t Kielegat. Daarnaast maakt iedereen kans op een plekje op het podium bij de verkiezing van ‘De grôtste gezichtsversierder van het Kielegat’.  

Waarom?
Omdat de BCV het straatcarnaval toejuicht. “Het wordt ieder jaar gezelliger in de Kielegatse straten met carnaval”, stelt Dennis Vrolijk van de commissie straatcarnaval. “We doen echt ons best om carnaval met zijn allen te vieren en waar kan dat nu beter dan in het hart van de stad?”