Afbeelding

Nieuwe voorzitter bij Stichting Mattha¨us Passion Breda 1946

Cultuur

BREDA - De Stichting Mattha¨us Passion Breda 1946 heeft sinds deze week een nieuwe voorzitter. Wim van Fessem (68) neemt deze taak over van de bijna 80-jarige Gerard van Steijn, die maar liefst 27 jaar voorzitter is geweest. Van Fessem heeft als tenor van het Bachkoor Brabant de Mattha¨us Passion al zeker 50 keer gezongen.

Wim van Fessem was eerder onder andere officier van justitie, wethouder in Breda, lid van de Tweede Kamer en advocaat-generaal. “De Mattha¨us Passion Breda is al sinds 1946 een begrip in Breda en omgeving. Gerard heeft daar een lange tijd van meegemaakt als voorzitter. Ik vind een eer om die mooie taak te kunnen overnemen en verheug me er enorm op”, aldus Van Fessem in het persbericht van de stichting..

Gerard van Steijn was jarenlang betrokken bij de nationaal meest bekende Mattha¨us Passion, namelijk die in Naarden. Ook was hij rector van de Nassau Scholengemeenschap in Breda. Voor hem is het stoppen best een hele stap. “Ik ga het voorzitterschap zeker missen. Wel kan ik nu met meer rust in de Grote Kerk zitten bij de jaarlijkse uitvoering van de Mattha¨us Passion”, zegt Van Steijn in de aankondiging van zijn terugtreden.

De Stichting Mattha¨us Passion verzorgt al sinds 1946 de jaarlijkse uitvoering van de Mattha¨us Passion van J.S. Bach in de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda.