Afbeelding
Politieteam Weerijs

Bredanaar rijdt in op verkeersregelaar

Algemeen aanrijding

BREDA - Een man uit Breda is woensdagmiddag ingereden op een verkeersregelaar op de kruising Dr. Struyckenstraat en de Oranjeboomstraat. Hij reed daarna door. Een agent zag het gebeuren en zette de achtervolging in.

Volgens de aangifte gaf de verkeersregelaar de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen gaf de bestuurder gas en reed recht op hem af. Het slachtoffer kon nog net wegspringen en hij greep zich in zijn val vast aan de auto. Die moest hij loslaten door de snelheid en viel toen hard op de grond. De auto reed door.

Een toevallig passerende agent in een politieauto zag het allemaal gebeuren en zette meteen de achtervolging in. Hij gaf de bestuurder een stopteken. De man, een 58-jarige inwoner van Breda, is aangehouden voor poging doodslag. Zijn auto, voorzien van een handelaarskenteken, is in beslag genomen.

Op het politiebureau bleek dat de rechter de verdachte had opgedragen zijn rijbewijs in te leveren. Ook kwam naar voren dat er nog 1000 euro aan openstaande boetes op zijn naam stonden. De verkeersregelaar is lichtgewond geraakt.