Het was 's ochtends al goed druk bij zwembad Wolfslaar foto Freek de Swart
Het was 's ochtends al goed druk bij zwembad Wolfslaar foto Freek de Swart

Zwemmers willen verlenging zwemseizoen Wolfslaar

Politiek

BREDA - Bijna alle geënquêteerde zwemmers bij Wolfslaar zouden graag zien dat het seizoen voor het zwembad wordt verlengd tot 15 september of 1 oktober. Nu is de laatste zwemdag 30 augustus.             

Uitbater Optisport en de gemeente ondervroegen deze zomer zwemmers en hielden een proef met het openhouden van het zwembad, ongeacht het weer.             

 In totaal is door 614 gebruikers van het zwembad de enque^te ingevuld. Ee´n op de drie geeft de voorkeur aan eerdere opening in het seizoen, 1 april in plaats van 1 mei. Bijna iedereen wil het seizoen dus verlengen. “Een langer seizoen, betere hygie¨ne en onderhoud en het vaker open zijn tussen de middag zijn voor onze respondenten de belangrijkste voorwaarden om (nog) vaker te komen zwemmen of wat langer in het bad te vertoeven”, laat het college weten op vragen van raadslid Faissal Boulakjar (D66).

Er zijn meer respondenten tevreden dan niet-tevreden met de manier en de frequentie van de communicatie van Optisport met de gebruikers van het zwembad. “De ontevredenheid heeft vooral te maken met de wisselingen in de openingstijden en de onduidelijke communicatie hierover”, aldus het college.

Grootste pluspunten van het bad zijn voor heel veel zwemmers de grootte van het zwembad (50 meter) en de ligging in de natuur. De ondervraagden zijn in zijn algemeenheid tevreden met de openingstijden 67% vindt van 07.00 - 20.00 uur ideaal. 24% vindt het prima dat het bad bij slecht weer dicht gaat en 31 % heeft er geen bezwaar tegen als ze maar tijdig daarvan op de hoogte worden gesteld. Nog eens 36% vindt dat het bad alleen tussen de middag dicht mag als het te slecht weer is om te zwemmen.

Ongeveer  20% wil dat het bad gewoon de hele dag open is, ook bij slecht weer. De meeste ondervraagden zijn frequente zwemmers. Ze komen dagelijks of meerdere malen per week en blijven er dan minder dan 2 uur zwemmen.

De uitkomsten uit de enque^te worden als voeding meegenomen voor het opstellen van de totaalvisie voor de gemeentelijke zwembaden. “Daarin wordt ook het klanttevredenheidsonderzoek meegenomen”, geeft vragensteller Boulakjar aan. “Want het is belangrijk om te weten wat de Bredanaar van de zwembaden vindt, zodat we voorzien in de de behoefte.”