De intocht van Sinterklaas, 14 november 2015
De intocht van Sinterklaas, 14 november 2015 Stadsfotograaf Breda

Aankomstplaatsen en tijden Sinterklaas Breda 2017: Hier komt ie

Algemeen

BREDA - De pepernoten liggen alweer in de winkel, het weer wordt kouder en we zijn al aanbeland in november. Bijna komt de Sint weer naar Nederland, en ook zijn pieten ontbreken natuurlijk niet. In Breda maakt Sinterklaas in verschillende wijken zijn intocht.

Even was de vraag of er ook dit jaar weer een intocht van Sinterklaas in het Centrum van Breda zou zijn. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen en meren de Sint en zijn bijna 200 pieten op 18 november om 14.00 uur aan in de Nieuwe Haven. Van hieruit vervolgt de stoet zijn route door de binnenstad van Breda om te eindigen op de Grote Markt. Feestpiet Stefano zingt hier een aantal liedjes waarna Sinterklaas door de burgemeester welkom wordt geheten.

Ook de andere wijken hebben vaak hun eigen sinterklaasintocht. Deze vinden 19 of 26 november plaats. Wij hebben ze op een rijtje gezet:

19 november
Ulvenhout
De aankomst van de Sint is gepland voor 13.15 uur op het grasveld bij de Pekhoeve. Kinderen kunnen samen met hun ouders gezellig met de optocht meelopen. In de grote zaal van Jeugdland is er een Sinterklaasfeest vanaf 14.30 uur met muziek en lekkere versnaperingen.

Bavel
Ook in Bavel heeft de hoofdpiet laten weten dat Sinterklaas hier op zondag om 13.15 uur vanaf De Beemd een grote ronde zal maken. Om ongeveer 15.00 uur komt hij aan bij sporthal ‘De Huif’ waar een feestmiddag is.

Belcrum
Sinterklaas en pieten komen naar verwachting om 13.00 uur aan op de veilingkade, waarna hij naar het Belcrumhuis gaat. Hier is vanaf 14.00 uur een feestmiddag waar alle kinderen met hun ouders welkom zijn.

Westerpark/Tuinzigt
De intocht van Sinterklaas start om 11.00 uur.

26 november
Princenhage

Het programma van de Sinterklaasintocht start op de Haagse Markt om 12.30 uur. Hier komt Sinterklaas met zijn stoet van wagens, pieten en paarden om 13.00 uur aan en vertrekt hierna richting De Koe voor de kindermiddag.

Ginneken
De fluisterpiet vertelt dat de intocht dit jaar om 13.00 uur is. Dit jaar maakt de Sint een nieuwe route door de wijk om naar nog meer kinderen te kunnen zwaaien.

Boeimeer
De stoet met Sinterklaas vertrekt vanaf de Petrus & Paulusschool waarna er onderweg vaak mensen aansluiten. Er is ook een extra paard en wagen waar kinderen om de beurt in mogen zitten. ‘s Middags is er een familiefeest in de Petrus & Paulusschool, waar kinderen bij Sinterklaas mogen komen, er een goochelaar en een sinterklaasdiscoshow is.

Teteringen
De sint wordt om 14.00 uur opgewacht bij ‘t Web.