Afbeelding
Wijnand Nijs

Nieuw Burgernetbericht; Politieheli assisteert bij zoektocht naar vermiste jongen (update)

Politie politiehelikopter

Update maandagmorgen: 17-jarige jongen weer veilig thuis

GINNEKEN/MASTBOS - Een flink deel van Breda heeft zondagavond kennisgenomen van de zoektocht naar een vermiste jongen. De politie werd daarbij geassisteerd door de politiehelikopter. De politie stuurde om 19.40 uur een Burgernetbericht en om 22.00 uur opnieuw. De helikopter werd voor het eerst gehoord rond  20.40 uur boven het Ginneken en het Mastbos.

De 17-jarige jongen is vermist sinds 16.30 uur vanuit Oosterhout en zou mogelijk in het Mastbos vertoeven. De jongen is 1.90 meter lang, heeft rossig/blond kort haar en draagt een donkere broek en een donkere jas met donkere gympen. De jongen heeft mogelijk een grijze mountainbike bij zich van het merk Scot.

De helikopter werd tussen 20.40 en 21.15 uur gezien en gehoord bij het Mastbos in de omgeving van Den Hey-Acker, maar ook op andere plaatsen in de stad werd de helikopter gezien en gehoord. Rond 21.20 uur vloog de helikopter boven de Haagse Beemden. De zoektocht leek zich te hebben uitgebreid naar dat deel van de stad. Een luchtvaartspotter meldt dat er sprake zou zijn geweest van nieuwe info uit de omgeving Prinsenbeek.

De politie heeft de zoektocht tot maandagochtend stopgezet, aldus de woordvoerder rond 21.30 uur. Tegen 22.00 uur volgde echter een nieuwe Burgernetmelding dat de jongen gezien zou zijn in de omgeving van de Heksenwiellaan.

Mensen die tips hebben, kunnen 112 bellen.