Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Beelden aanrijding zebrapad Nieuwe Prinsenkade in Opsporing Verzocht

Algemeen

BREDA - Televisieprogramma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond beelden zien van het ongeval bij de Nieuwe Prinsenkade, waarbij een 34-jarige man uit Breda zwaargewond raakte toen hij werd aangereden op een zebrapad. De automobilist reed daarna door.

Het ongeval vond plaats in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober ter hoogte van de Adriaan van Bergenstraat - Hoge Brug. De politie is op zoek naar getuigen van het incident en naar mensen die meer weten over de doorgereden bestuurder en diens auto. Vrijdagavond werden al matrixborden geplaatst in het gebied met een oproep aan getuigen, zondagmiddag stelden vrienden een beloning in het vooruitzicht voor de gouden tip.

Rond 03.40 uur liep het slachtoffer met een vriend over de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Zij staken samen over via het aldaar gelegen zebrapad. Het slachtoffer liep daarbij achter zijn vriend aan. Die hoorde plots een harde klap en zag bij het omkijken het slachtoffer door de lucht vliegen. Het was meteen duidelijk dat hij was aangereden door een klein model, donkerkleurige auto. De automobilist maakte zich direct uit de voeten, het slachtoffer hevig bloedend en buiten bewustzijn achterlatend.

Verschillende omstanders waren getuigen geweest van de aanrijding en legden een verklaring af. Enkelen daarvan waren dusdanig ontdaan dat aan hen slachtofferhulp werd aangeboden. De politie nam de afgelopen week van diverse getuigen die het ongeval zagen gebeuren of de klap hoorden al een verklaring op. Ook kwamen enkele tips binnen over de auto. "Deze tips leidden echter nog niet tot het vaststellen van de doorgereden auto en of de identiteit van de doorrijder", aldus de politie maandag.

In Opsporing Verzocht worden dinsdagavond camerabeelden getoond van de aanrijding. "De politie is natuurlijk op zoek naar de bestuurder van deze auto. Personen, die meer over het voertuig, het kenteken of de bestuurder kunnen vertellen, worden gevraagd zich als getuige te melden."