Logo bredavandaag.nl
AlleeWonen

Nieuwe ‘schil’ voor 76 woningen AlleeWonen Geeren-Zuid

BREDA - Woningcorporatie AlleeWonen start in het voorjaar van 2018 met de renovatie van 76 huurwoningen in Geeren-Zuid. De woningen krijgen onder meer een nieuwe schil.


Het plan omvat groot onderhoud en energetische renovatie van 76 huurwoningen aan Leeghwaterstraat, Rombout Keldermansstraat, Hendrik Berlagestraat, Philips Vingboonsstraat en Melchior van Herbachstraat.

“Samen met een grote groep actieve bewoners is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een mooi plan”, aldus AlleeWonen. “Huidige klachten en gebreken worden opgelost en de woningen worden energiezuiniger en comfortabeler gemaakt.”

AlleeWonen doet dit door het plaatsen van een compleet nieuwe schil rondom de woningen. “Dit geeft de buurt tevens weer een nieuwe frisse uitstraling.” De huur van de woningen gaat € 25 per maand omhoog. Volgens de corporatie wordt bij normaal energiegebruik dit terugverdiend in de stookkosten. “Maar liefst 99% van de bewoners is inmiddels akkoord gegaan met het plan. Dit is vooral te danken aan de totstandkoming van het plan in nauwe samenwerking met de bewoners.”

Aannemer Rasenberg uit Terheijden gaat de werkzaamheden uitvoeren. De keuze van bewoners, gemeente en AlleeWonen viel op de aannemer op basis van het ontwerp en de klantvriendelijke aanpak.

De gemeente werkt samen met de bewoners en AlleeWonen een plan uit voor de aanpak van de woonomgeving. “Het streven is om de straten een eigen identiteit te geven met meer groen dat aansluit op het nieuwe park en de nieuwbouwwoningen die daar worden gebouwd.”

In het voorjaar van 2018 wordt gestart met de renovatie van de eerste woningen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief