Afbeelding
Wijnand Nijs

Debatavond Gouden Cirkel over rol burgemeester

Politiek

BREDA - Stadssociƫteit de Gouden Cirkel houdt een debatavond over de rol van de burgemeester. Te gast zijn burgemeester Paul Depla en professoren Frank Hendriks en Marcel Boogers. Paul Frissen vat de avond samen. Thema: Burgervader, netwerker, of crimefighter?

De Gouden Cirkel grijpt de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 aan voor deze avond. Tijdens de bijeenkomst gaan de gasten in op het belang van de kwaliteit van het lokale bestuur en de stijgende vraag naar burgerparticipatie. Ook komen de toenemende sociaal-maatschappelijke taken voor de bestuurders aan de orde, evenals het urgente veiligheidsvraagstuk.

Welke invloed hebben deze ontwikkelingen  op het ambt van burgemeester? Is zijn rol, zijn positie veranderd? Stelt onze tijd andere eisen aan de burgemeester? Hoe kijken bestuurskundigen naar deze vraagstukken en hoe ervaart burgemeester Paul Depla, ook een bestuurskundige, deze vraagstukken? Welke trends neemt hij waar en wat is daarop zijn visie?

De avond start met een inleiding van Marcel Boogers, die de ontwikkelingen op het lokale bestuur op een rijtje zet. Daarna interviewen Frank Hendriks en Marijke van der Putten Paul Depla over deze vraagstukken. Paul Frissen eindigt de avond met een korte reflectie.

Stadssociƫteit de Gouden Cirkel
Maandag 25 september 20.00 uur
Theaterdinersalon De Avenue, Waterstraat 5 Breda
Toegang Gratis