Afbeelding
Remco Stadhouders

SP: ‘Breda moet ruimte bieden aan Tiny Houses’

Politiek

BREDA - Breda moet kijken op welke manier het ruimte kan maken voor het wonen in Tiny Houses. Dat vindt de SP.

De plaatselijke fractie stelt in vragen aan het college dat nog veel regels het permanent leven in een dergelijk klein huisje onmogelijk maken. Bredanaar Remco Stadhouders, die onlangs de bouw aan een klein huis afrondde, schetste al dat regelgeving permanent wonen lastig maakt.                   

Voor het zelfvoorzienende huisje zijn aansluiting op de riolering of het elektriciteitsnet niet nodig. “Dit 'of the grid' wonen in combinatie met het bevrijd zijn van woonlasten zoals huur of hypotheek, spreekt veel mensen aan”, stelt de SP.

Volgens fractievoorzitter Bas Maes kan het faciliteren van wonen in Tiny Houses een aanvulling zijn op het huidige woonbeleid. Maes geeft wel aan dat de Tiny Houses niet verward moeten worden met tijdelijke woningen zoals die nu op een tweetal locaties in de stad gaan komen.

“Of het nu vanwege ideologische of praktische redenen is, het verhuizen naar een Tiny House zorgt elders weer voor een beschikbare woning en brengt zo de doorstroming op de woningmarkt verder op gang”, verwacht Maes.

De fractievoorzitter wijst erop dat in veel andere gemeenten dit soort initiatieven al verder zijn  gevorderd en er soms zelf kleine wijkjes van Tiny Houses worden gerealiseerd aan de rafelranden van de stad.