Politie en horeca oefenden maandagmorgen in de Vismarktstraat.
Politie en horeca oefenden maandagmorgen in de Vismarktstraat. Perry Roovers /SQ Vision

Portier die bezoeker sloeg in Vismarktstraat ontslagen

Politiek mishandeling

BREDA - De 34-jarige portier die eind juli een 30-jarige gast van een discotheek in de Vismarktstraat tegen zijn hoofd sloeg en schopte, is door zijn werkgever ontslagen.

Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP-fractie. Ook heeft de politie de pas van de beveiliger ingetrokken, waardoor hij dit werk niet kan doen.

Ook voor de betreffende uitgaansgelegenheid heeft de mishandeling en de nasleep daarvan gevolgen. Uit het antwoord van het college valt te lezen dat de horecaondernemer niet meer gebruik mag maken van de oude nachtontheffing die hij had. Ook krijgt hij geen nieuwe ontheffing.

De ondernemer draaide op de ontheffing die hij kreeg als eenmanszaak. Hij wijzigde de rechtsvorm onlangs naar BV, waardoor hij een nieuwe aanvraag voor een nachtontheffing moest indienen. Tijdelijk mocht hij tijdens de procedure op zijn oude ontheffing doordraaien. Dat besluit is nu dus teruggedraaid.

De nieuwe ontheffing komt er niet vanwege meerdere incidenten het afgelopen jaar en het ‘excessieve incident’ in de nacht van 27 op 28 juli.

Omdat tijdens het incident sprake zou zijn geweest van discriminatie, stelde de SP eveneens vragen over het deurbeleid en het Convenant Veilig Uitgaan. Uit de antwoorden blijkt dat het onderzoek naar het deurbeleid in Breda nog niet is afgerond.