Spoorwegovergang Oosterhoutseweg juli 2014. foto Wijnand Nijs
Spoorwegovergang Oosterhoutseweg juli 2014. foto Wijnand Nijs

Werk aan Tilburgse stations en sporen hindert treinverkeer

Algemeen treinverkeer

BREDA/TILBURG - Treinreizigers tussen Breda en Tilburg ondervinden in de herfstvakantie tussen 14 en 22 oktober ernstige hinder van werkzaamheden aan het spoor Tilburg en Boxtel en Tilburg en Den Bosch.

Het eerste weekend van de werkzaamheden rijden er helemaal geen treinen tussen onder meer Breda en Tilburg.  Vanaf zondag 15 oktober 16.00 uur tot en met zondag 22 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Boxtel en tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch.  Als alternatief vervoer zet NS bussen in. “Ook worden reizigers geadviseerd de reisplanner kort voor vertrek te checken voor het meest actuele reisadvies en rekening te houden met 15 tot 30 minuten extra reistijd afhankelijk van het traject en het tijdstip van reizen”, aldus ProRail.

ProRail vernieuwt wissels en sporen op diverse plekken. Rond Tilburg wordt nog een aantal zaken aangepakt. Station Tilburg Universiteit krijgt een verbreed eilandperron. Dit betekent dat het naastgelegen spoor wordt verlegd en verlengd. Ook wordt het onbeveiligde overpad opgeheven en in plaats daarvan komt er een nieuwe veilige toegang die niet meer over het spoor gaat.

Op het emplacement in Tilburg vernieuwt de spoorbeheerder grote delen van het spoor. “Het gaat om spoorstaven, de dwarsliggers en het grind (ballast) waarop deze rusten. Ook worden er complete wissels vernieuwd. Door de infra tijdig te vernieuwen houden we het spoor in goede conditie zodat de treinen er veilig en betrouwbaar gebruik van kunnen blijven maken.”