Twee van de finalisten in actie.
Twee van de finalisten in actie. Erik

Fans strijden in Fifa om e-sporter NAC te worden (live)

NAC

BREDA - Zestien Fifa-spelers strijden deze vrijdag om de enige beschikbare plek die NAC heeft als e-sporter. Tijdens verschillende finalerondes nemen de spelers het tegen elkaar op. 

NAC zou NAC niet zijn als het de verkiezing van de e-sporter niet anders zou aanpakken dan de andere clubs. Het gaat de Bredanaars niet alleen om de skills in het voetbalspelletje, maar ook om kennis van en liefde voor de club. Vandaar dat de finalisten ook serieus ondervraagd worden door een team van B-Side Rats.

De finales kun je hier bekijken:

Door de promotie naar de Eredivisie is NAC verplicht een speler aan te leveren in de E-divisie. "Deze zoektocht willen we aangrijpen om op zoek te gaan naar iemand die meer is dan een goede FIFA-speler en met name NAC op een leuke manier op de kaart kan zetten, op een manier die bij de club past”, gaf NAC al eerder aan.

Aan het einde van de finaledag maken NAC en hoofdsponsor CM bekend wie de Parel van het Zuiden uiteindelijk mag vertegenwoordigen in de E-divisie en andere FIFA-toernooien. Staat er nog wat tegenover voor een E-speler? Niet meteen. De FIFA-speler van NAC werkt op vrijwillige basis voor NAC. Al krijg je onder meer wel een kledingpakket van NAC.