De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs
De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs

CDA: ‘Subsidie aan wijkraden in het gedrang’

Politiek

BREDA - Het CDA vreest dat de dorps- en wijkraden in de problemen komen met hun subsidie-aanvraag. Oorzaak is volgens de fractie het niet beschikbaar zijn van het juiste aanvraagformulier.   

CDA-fractievoorzitter Jeroen Bruijns werd door de verenigde dorps- en wijkraden geattendeerd over het nog steeds niet beschikbaar zijn van de formulieren voor het aanvragen van subsidie.

De dorps- en wijkraden moeten elk jaar voor 1 oktober de subsidie aanvragen middels een speciaal subsidiedocument. “Dit is tot de dag van vandaag nog niet ontvangen bij de organisaties, noch te vinden op de gemeentelijke site breda.nl. Vorig jaar was dit ook al zo kort dag en toen is er verbetering beloofd, vandaag de dag bleken dat slechts loze woorden.”

Bruijns wil weten waarom de subsidie aanvraagformulieren 2018 niet tijdig beschikbaar gesteld aan de dorps- en wijkraden en zijn gepubliceerd op breda.nl. Ook wil hij weten hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat de dorps- en wijkraden volgend jaar minimaal 1 maand voor de uiterste inleverdatum de benodigde documenten hebben ontvangen.