Afbeelding
Peter Visser

Sensationele zege NAC in De Kuip (video)

ROTTERDAM/BREDA - ‘Ben je gek?’, ‘Wat heb jij gegeten?’ Of ‘Ze kunnen niet eens van amateurs winnen!’ Allemaal dingen die je naar je hoofd had gekregen als je had gezegd dat NAC zou winnen van Feyenoord in de Kuip. Toch gebeurde het. De selectie van Vreven liet zien wel degelijk NOAD te hebben met een geweldige 0-2 overwinning.

Tegenhouden, tegenhouden en nog eens tegenhouden. Dat was het enige wat NAC de eerste twintig minuten van de wedstrijd kon doen tegen Feyenoord. Het was eigenlijk wat iedere NAC-supporter had verwacht van de wedstrijd.

Toch werd NAC brutaler in het tweede deel van de eerste helft. Langzaam kreeg de club meer balbezit en begon het wat kansen. Thierry Ambrose werd na een geniale actie van Manu Garcia alleen voor doelman Jones gezet. De spits miste net de snelheid om de bal in het net te leggen.

Na een dik half uur voetballen gebeurde alsnog wat iedereen onmogelijk had geacht. Na een goede kopbal van Ambrose kon Giovanni Korte de 0-1 binnenschuiven. Een bomvol uitvak ontplofte. Uiteindelijk werd de rust gehaald met deze tussenstand. Tot groot ongenoegen van de Rotterdammers, die hun club trakteerden op een fluitconcert.

Na rust kreeg Garcia direct een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar in plaats van uit te halen probeerde hij net één man teveel uit te spelen en kon de Spanjaard van de bal worden gezet.

Vanaf dat moment was het alle hens aan dek bij NAC. Minutenlang had het heel weinig balbezit en was het Feyenoord dat grote kansen kreeg op de gelijkmaker. De grootste kans kreeg Michiel Kramer toen Feyenoord twintig minuten voor tijd een penalty kreeg.

De spits legde aan, maar doelman Mark Birighitti veranderde zijn status van schlemiel naar held door de goede hoek te kiezen en ook de rebound zeer goed te pareren. De doelman schreeuwde het uit van vreugde.

Na de gemiste strafschop kreeg NAC weer een klein beetje grip op de wervelstorm van Feyenoord. Bij de spelers van NAC raakten de tank langzaam leeg en Stijn Vreven deed er alles aan zijn team naar het eindsignaal te schreeuwen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door invaller Enevoldsen, die na een gruwelijke blunder van Jones. Het feest compleet!!