Logo bredavandaag.nl
Janet Olde Wolbers

Bredase weet aanrander in Mastbos bijtend af te schudden

BREDA - Een Bredase hardloopster beleefde zaterdagmorgen in alle vroegte de schrik van haar leven. Nauwelijks op pad in het Mastbos werd ze door een onbekende man vastgegrepen. Ze wist te ontsnappen. “Ik heb tot bloedens toe in zijn hand gebeten”, vertelt de geschrokken Bredase.


Haar verhaal vertelt ze om andere vrouwen te waarschuwen om niet zo vroeg te gaan hardlopen. “Maar ook in de hoop dat mensen wellicht de man hebben gezien of zijn wond herkennen, of het eerder hebben meegemaakt.”

Haar horror verhaal speelt zich zaterdag rond 7.25 uur af. “Ik was al sinds zes uur wakker en had lang gewacht om te gaan rennen. Daar had ik ontzettend veel zin in. Om 7.15 uur ben ik gaan rennen vanaf de Lange Dreef, tegenover Sprint.”

De hardloopster, die gezien haar ervaring anoniem wil blijven, deed haar oortjes in, startte haar hardloopapp en zette de pas erin. “Na ongeveer zevenhonderd meter werd ik langs achteren vastgegrepen door twee armen. Ik dacht in een split-second dat het een grap was, maar bij het besef dat ik de armen niet herkende begon ik hard te schreeuwen. Daarop deed hij zijn linkerhand voor mijn mond. Doordat ik keihard en tot bloedens toe in zijn hand beet, en keihard in zijn kruis kneep, liet hij los en kon ik wegrennen.”

De man was ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang. “Hij had een donkere jas met grijze letters op zijn mouw en een capuchon op.” Nadat ze haar aanrander had verjaagd, rende ze weg. “Het bos in, want hij ging richting de uitgang.” Iets verderop, bij de plek waar tot een paar weken geleden de scheibeuk stond, kwam ze een andere hardloopster tegen.

Na het bellen van 112 deed ze haar verhaal tegen de politie. “Ik hoop dat iemand iets heeft gezien en kan helpen bij het opsporen van de dader.” Aangifte heeft ze nog niet gedaan. “Maar dat ga ik volgende week doen, want ik wil dat dit geregistreerd staat.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief