Afbeelding

Avans weer op 1 in Keuzegids HBO

Algemeen

BREDA - Avans Hogeschool is dit jaar volgens studenten opnieuw de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 die deze dinsdag verschijnt.

Studenten zijn met name tevreden over de sfeer bij Avans en zijn blij met de docenten. Avans staat al 9 jaar in de topdrie en behaalt nu voor de zesde keer een nummer-1-positie.

Ieder jaar verschijnt de Keuzegids Hbo om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De Keuzegids Hbo baseert zijn ranglijst onder andere op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE).

Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans laat in een persverklaring weten blij te zijn met het resultaat, dat volgens hem wordt behaald ‘door groot te zijn in kleinschaligheid’. “Ondanks een omvang van 30.000 studenten weten we de hogeschool in kleinschalige eenheden te verdelen met veel eigen verantwoordelijkheid voor onze medewerkers. Dat geeft een enorme binding met en erkenning van onze studenten.”

Van de 54 Avansopleidingen staan er 27 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 11 opleidingen op de eerste plaats. 7 opleidingen staan op de tweede plaats. En 9 op de derde. In Breda zijn er nummer-1-noteringen voor Integrale Veiligheidskunde en Milieukunde.

12 opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dit betekent dat ze tot de beste van Nederland behoren. In Breda zijn dat de opleidingen Milieukunde en Chemie.

De Keuzegids Hbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).