Afbeelding
gemeente Breda

Deeltaxi voor sporters met beperking wint Bredase City Challenge

Algemeen

BREDA - Door deeltaxi’s efficie¨nter te benutten kunnen zij ook sporters met een beperking, inclusief hun materiaal, naar hun sportvereniging vervoeren. Met dat idee won Esmee Gruson dinsdagavond de tweede Bredase City Challenge.

Gruson studeert aan Rijn IJsel in Arnhem en werkte haar idee uit voor het vak Human Technology. “Ik vond het al heel bijzonder dat mijn idee genomineerd was”, laat een trotse Esmee Gruson weten in een persbericht van de gemeente. “Toen ik gisteravond moest pitchen, voor zo’n grote groep mensen was ik behoorlijk zenuwachtig. Maar dat mijn idee nu ook gewonnen heeft vind ik echt fantastisch!”

Gruson bedacht een sportabonnement op de deeltaxi, waar sporters met een beperking gebruik van kunnen maken. Met behulp van een app kunnen de sporters de taxi reserveren en aangeven of er ook materiaal vervoerd moet worden. Om ervoor te zorgen dat sporters ook op tijd bij hun vereniging aankomen en zij niet teveel tijd kwijt zijn met de reis, moet het deeltaxisysteem verder ontwikkeld worden.

De jury e´n het publiek kozen beiden het idee van Gruson als het winnende idee uit de vijf pitches die dinsdagavond gehouden werden vanuit de tweede Bredase City Challenge. Gruson won met haar idee een geldbedrag van 2000,- euro. Ook de andere vier ideee¨n werden beloond met een geldprijs.