Logo bredavandaag.nl
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs

Al 700 aanmeldingen voor reünie Stedelijk Gym

BREDA - Het Stedelijk Gymnasium in Breda bestaat 130 jaar en dat vieren ze met een reünie in de bijbehorende lustrumweek. Alle oud-leerlingen en collega’s zijn welkom op zaterdag 7 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur.


Met 700 aanmeldingen belooft het een mooie reünie te worden. “Vooral de leerlingen van de afgelopen 10 jaar zijn aanwezig, maar ook zijn er aanmeldingen met het examenjaar in de jaren ‘50”, vertelt Marcel van de Winckel, een van de organisatoren

De dag gaat van start met een hapje en drankje waarna er onder andere toneel is en er een ‘ouderwetse’ schoolles gevolgd kan worden. “Via een beeldenbank kunnen er fotobestanden van de afgelopen 120 jaar bekeken worden”, vertelt de organisator. Er is ook info over de bouwgeschiedenis en hoe de lokalen er in de geschiedenis uitzagen. “Het schoolgebouw bestaat ook pas vier jaar en is dus voor de meeste mensen die komen onbekend.”

Bij het 100-jarig en het 125-jarig bestaan waren er ook lustrumweken. Belangrijk dit jaar is de grote maatschappelijke dag: ‘Stedelijk loves Breda’ waarin leerlingen bewust worden gemaakt van de zin van vrijwilligerswerk. “Dat ze zelf warm worden om dit soort dingen vaker te gaan doen”, zegt Van de Winckel.

De reünie vindt plaats in het schoolgebouw aan de Nassausingel. Aanmelden kan nog.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief