Logo bredavandaag.nl
foto Guido van der kroef
foto Guido van der kroef

Bijna alle Bredase basisscholen dicht op 5 oktober

BREDA - Leraren van basisscholen over het hele land staken op donderdag 5 oktober. Ook in Breda sluiten veel scholen die dag de deuren. De vakbonden hebben opgeroepen om te staken voor een eerlijk salaris en een verlaging van de werkdruk.


In Breda hebben de overkoepelden stichtingen al ouders en leerlingen geïnformeerd over de lesvrije dag, “Alle ouders zijn netjes aangeschreven”, vertelt Arnoud Wever van het PCPO, de overkoepelende stichting voor protestants-christelijk basisonderwijs. “We hebben het belang van de staking goed uitgelegd.” Kinderopvang wordt niet vanuit school geregeld, maar bij nood kunnen ouders wel contact opnemen met de leidinggevende. Daarnaast is er overleg geweest met de kinderopvang, geeft Wever aan.

Veel van de stakende onderwijzers gaan naar de manifestatie in het Zuiderpark in Den Haag op de stakingsdag. “Maar ook bij onze schoolgebouwen wordt de staking ondersteund door middel van onder andere spandoeken”, zegt Wever.

Van PCPO doen er acht Bredase scholen mee, naast de scholen in de regio die eveneens onder deze stichting vallen. Ook de scholen van de overkoepelende katholieke stichting INOS staken, net als die van Markant Onderwijs Breda, Stichting Vrije School Breda, Stichting Nutsscholen Breda en Stichting Katholiek Onderwijs Ginneken.

In totaal staken ruim 2600 West-Brabantse medewerkers in het primair onderwijs. Op een enkele na zijn alle scholen in de regio dicht. De stakende leraren krijgen tijdens de dag niet betaald.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief