Logo bredavandaag.nl
De Houtmarktpassage, 19 juli 2017.
De Houtmarktpassage, 19 juli 2017. (Wijnand Nijs)

Mooie entree moet Halstraat impuls geven

BREDA - De Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Breda wil de Halstraat door middel van kleine veranderingen weer aantrekkelijker maken. Onder andere een fraaiere entree zou daarvoor moeten zorgen.


“Als je op de Molsparking parkeert, moet je eerst zowat over een vangrail heen, dan kom je langs een loempiakraam, dan stoepje op stoepje af en die stoepen zijn ook nog eens vuil en smerig,” vertelt Rogier Willemsen, bestuurslid van de VCOB. Het is nogal een hindernisbaan richting de Halstraat, constateert hij. “Dat maakt het minder aantrekkelijk om door deze straat te lopen en dat is jammer.”

Willemsen hoopt dat er iets gedaan kan worden om de loop in de Halstraat te vergroten. “Wij denken dat de Halstraat alles in zich heeft, maar toch klagen de ondernemers wat over de loop. Het is daardoor voor sommige ondernemers soms zelfs lastig om hun brood te verdienen.”

Door middel van een aantal ‘kleine’ aanpassingen zou de Halstraat al een impuls krijgen. “Met beperkte middelen en acties zijn er best wat verandering in de straat aan te brengen.”

Er is volgens Willemsen namelijk een groot gezamenlijk belang om de Halstraat weer wat aantrekkelijker te maken. “We zijn al naar de gemeente geweest en we hebben met het ondernemersfonds om de tafel gezeten.” Er is ondertussen al een aantal acties uitgezet. “Zo zijn er al wat bloembakken geplaatst en gaat de reclamezuil aan het begin van de Halstraat binnenkort ook weg.”

Het project is positief ontvangen door de gemeente en de ondernemers. “Als de gemeente er in betrokken wordt duurt het soms wat langer. Maar we hebben er allemaal belang bij.”

Ontwikkelaar Maas-Jacobs maakte deze zomer bekend de Houtmarktpassage aan te pakken en aantrekkelijker te maken. Een van de actiepunten is een mooiere entree richting de Halstraat, gaf Kris Maas aan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief