Logo bredavandaag.nl
Visit Mechelen

Bredase delegatie op waterverkenning in Mechelen

BREDA - Architectuurplatform BLASt (Breda Architectuur Landschap Stedenbouw) gaat 21 oktober op excursie naar Mechelen. Daar heeft de stad enkele jaren terug al water terug in de stad gebracht. Daarmee kan Mechelen als inspiratie dienen voor Breda, denken de architecten.                    


“Mechelen heeft op een bijzondere en eigentijdse manier diverse plaatsen in de stad opnieuw ingericht met een centrale plek voor het water; lopen over het water, nieuwe stadstuinen en speelwater in de vorm van fonteinen voor kinderen”, aldus het platform in de aankondiging van de excursie. “De stad heeft de historie teruggehaald.”                    

Doel is om te kijken wat Breda  kan leren van deze voorbeelden en te kijken wat de stad staat te wachten. "We worden ontvangen door iemand van de gemeente die een korte presentatie geeft over hoe de gemeente het daar heeft oopgepakt", geeft Ton van Beek van BLASt aan.

Op donderdag 26 oktober wordt vervolgens een BLAStcafe´ gehouden en is er ruimte om de bevindingen te bespreken. Landschapsarchitect Harold van den Broek van de gemeente Breda komt dan de plannen voor Breda toelichten.               

De tickets voor de excursie zijn verkrijgbaar kosten €10,- pp. De excursie bestaat uit een busrit naar Mechelen, toelichtingen ter plaatse, een wandeltocht en een boottocht op de Dijle. Vertrek is zaterdag 21 oktober om 09.30 uur, vanaf de taxistandplaats aan de Belcrumzijde van het NS station Breda. Rond 17.00 uur vertrekt de bus vanuit Mechelen richting Breda.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief