Logo bredavandaag.nl
Esther Westerveld/flickr.com

Bredase Kruidenakker houdt open dag

BREDA - Op een verscholen, rustige en natuurrijke plek achter begraafplaats Zuylen bevindt zich de Bredase Kruidenakker. Tijdens de open dagen op 6 en 7 oktober is er de mogelijkheid voor eventuele vrijwilligers om te zien hoe een normale ‘werkdag’ er hier uitziet.


Door Mura Kuijpers

“Samen met Breda Actief hopen we dat er op deze manier meer mensen zijn die het leuk vinden eens op de akker te komen helpen”, vertelt initiatiefnemer Hans Moerenhout. Vrijwilligers bepalen zelf hoe vaak ze komen. “Op dit moment zijn we met een man of zes die eens per week komen.”

De akker is in drie jaar tijd hard gegroeid met behulp van verschillende vrijwilligers die de akker onderhouden en de kruiden oogsten. Kruiden die inmiddels afgenomen worden door onder meer restaurant LOFF en Yirga. “Op woensdagmiddag gaan we met een mand vol verse kruiden naar de stad. Dat is enorm leuk”, zegt Moerenhout. “Met de opbrengsten daarvan houden we de akker draaiende.”

Er worden niet alleen kruiden verbouwd op de akker. Ook is er regelmatig yoga en worden er bijvoorbeeld workshops gegeven. “Het is een prachtige plek met veel ruimte. We merken dat er veel mensen zijn die het fijn vinden om op die manier in de natuur te zijn”.

Wel wordt er gezocht naar een nieuwe plek. “Het Poolse memorial wordt binnen korte tijd gebouwd, waardoor de Kruidenakker zich helaas naar een andere plek moet verplaatsen.”

De open dagen zijn op 6 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur en op 7 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. De akker is te bereiken via de ingang van de begraafplaats Zuylen aan de Haagweg 332. Hier staan bordjes met ‘kruidenakker’ die de weg verder wijzen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief