Logo bredavandaag.nl

Aanpak schurftuitbraak Ruitersbos in afrondende fase

BREDA - Woonzorgcentrum Ruitersbos heeft de afgelopen week te maken gehad met een schurftuitbraak. Volgens het bestuur zitten ze nu in de afrondende fase wat de behandelingen betreft.


Zo’n vierhonderd bewoners werden afgelopen tijd preventief behandeld tegen schurft, nadat er bij vier van hen de diagnose was gesteld. Frans Schoester, zoon van de 91-jarige bewoonster bij wie als eerste schurft werd geconstateerd, diende een klacht in bij de inspectie, meldde BN DeStem eerder deze week. Naar zijn zeggen zou het tehuis veel te laat maatregelen hebben getroffen.

Over de stand van zaken op dit moment wil Michel Wijngaards, bestuurder van de Ruitersbos, niet veel kwijt. “Er is al wel voldoende media-aandacht aan ons besteed de afgelopen tijd,” zegt hij. “De bewoners vinden dat ook niet fijn en er zijn belangrijkere dingen waar we ons op moeten focussen.”

Wel wil hij kwijt dat ze in de afrondende fase zitten wat betreft de behandeling tegen de schurftuitbraak. “Volgende week moet alles helemaal afgerond zijn.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief