Afbeelding

Eerste twaalf statushouders nemen intrek in ‘t Koetshuis

Algemeen

BREDA- De eerste twaalf statushouders nemen nog begin deze maand hun intrek in ‘t Koetshuis aan de Seminarieweg. Tegen de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning bestaat veel bezwaar in de buurt.

In november vorig jaar kocht de gemeente het pand aan de Seminarieweg voor 875.000 euro. In zijn nieuwe functie moet het Koetshuis dienen voor de huisvesting van 46 statushouders.

23 bezwaarmakers, woonachtig in de omgeving van het Koetshuis, meldden in mei de nieuwe bestemming niet passend te vinden, ze gingen in beroep tegen de komst van de bewoners. “Met de komst van de statushouders verdubbelt het aantal bewoners in het gebied bijna”, stelden ze in het, nu dus afgewezen, bezwaar. Ze vrezen voor het verdwijnen van het landschappelijke karakter en de rust.

Ondanks alle bezwaren gaan de plannen toch door. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om ‘t Koetshuis om te toveren tot woonvoorziening. Binnenkort gaat de eerste groep zich vestigen in het oude pand. Deze groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen met verschillende nationaliteiten en leeftijden. De groep statushouders bestaat  uit een samenstelling en instroom van het AZC van het COA. De groep bestaat voornamelijk uit Syriërs, Eritreeërs, Somaliërs, Soedanezen en Afghanen.