Logo bredavandaag.nl
AlleeWonen

25 flexwoningen geplaatst in Kesteren

BREDA - Aan de Kesterenlaan zijn deze dinsdag officieel de eerder aangekondigde 25 flexwoningen geplaatst. Wethouder Patrick van Lunteren deed dat door met een hijskraan de laatste woning op zijn plek te zetten/


De woningen staan op de hoek met de Arenberglaan-Kesterendreef, in de buurt van het Cruyff Court. De huizen zijn geplaatst in een blok: 10 woningen links en rechts met de rug tegen elkaar en aan de kopse voorkant 5 woningen.

Elke woning heeft een netto oppervlakte van 28 m2. Alle 25 flexwoningen hebben dezelfde indeling: één open leefruimte met daarin een woongedeelte met keukenblok (inclusief afzuigkap, kookplaat en koelkast) en slaapdeel. De aparte badkamer heeft een douche, toilet en wasbak en opstelruimte voor een wasmachine. De woningen worden woonklaar opgeleverd. Verder heeft elke woning een eigen privéterras.  

De woningen zijn vanaf medio september geadverteerd op Klik voor Wonen via het lotingsmodel, waarbij inschrijfduur geen rol speelt. AlleeWonen voert inmiddels al gesprekken met kandidaten die via Klik voor Wonen hun interesse kenbaar hebben gemaakt.

Deze huizen blijven tien jaar op deze plek staan, vandaar de term flex. Daarna kunnen ze op een andere plaats worden neergezet. De Kesterenlaan is een van deze locaties, de andere is de Koraalstraat in Brabantpark. Daar komen begin volgend jaar 22 flexwoningen.

De woningen zijn bedoeld voor 1- of 2-persoonshuishoudens zonder kinderen. Het inkomen moet onder de huurtoeslaggrens liggen zodat 1- en 2-persoonshuishoudens met een lager inkomen ervoor in aanmerking komen. AlleeWonen verhuurt de woningen alleen aan mensen die dringend woonruimte nodig hebben en dit ook aan kunnen tonen.

“Het gaat om mensen die door geen of weinig inschrijftijd via de gewone weg niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar vanwege hun financiële situatie wel een beroep moeten doen op de sociale woningmarkt. Denk bijvoorbeeld aan mensen die op straat dreigen te komen door scheiding of gedwongen verkoop van hun woning of starters boven de 23 jaar die na hun studie uit de studentenkamer moeten”, aldus de corporatie. De kale huurprijs is 450 euro.

Eind oktober trekken de geselecteerde kandidaten in de woningen. De huurders krijgen een huurcontract voor twee jaar. Na twee jaar eindigt het huurcontract en moet men de woning verlaten. Huurders behouden de inschrijftijd bij Klik voor Wonen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief