Logo bredavandaag.nl
Mura Kuijpers

140 pannenkoeken bakken tijdens Stedelijk loves Breda

BREDA - Op weg naar de keuken van revalidatiecentrum Revant komt een zoete pannenkoeken geur je tegemoet. Vier leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda staan ruim honderd pannenkoeken te bakken voor de bijna zestig patiënten. Ze doen dat vanwege het lustrum en als onderdeel van Stedelijk Loves Breda.


Alle bovenbouwleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda zijn deze donderdag aan de slag gegaan als vrijwilliger. “De meeste leerlingen vonden het wat spannend, maar hadden er wel veel zin in”, vertelt Pauline Scheltema, organisatrice van Stedelijk loves Breda.

Bij veel verschillende organisaties en bedrijven staken de leerlingen vandaag de handen uit de mouwen. Ook bij revalidatiecentrum Revant. “Toen we een uitnodiging kregen van de school met de vraag of we een plekje hadden voor vrijwilligers hebben we meteen ja gezegd. Het is een leuk initiatief voor de jeugd om maatschappelijke ervaring op te doen en een bijdrage te leveren, zegt Kees van Riel, medewerker bij Revant.

Die maatschappelijke bijdrage hebben ze gegoten in de vorm van pannenkoeken. “De eiwitten die hierin zitten zijn belangrijk voor het herstel van de patiënten, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk en lekker”, vertelt Van Riel. Twee meiden en twee jongens van 5 VWO staan in de keuken van het revalidatiecentrum. “Ze hebben eerst placemats gemaakt en zijn nu hard aan het werk om 140 pannenkoeken te maken. De kookplaat staat op zijn hoogst, op zes”, lacht van Riel.

De leerlingen konden kiezen uit verschillende sectoren voor het vrijwilligerswerk. “Wij hebben voor zorg gekozen, maar wisten niet waar we terecht zouden komen. Ik vind het wel heel leuk en wil hierna ook vaker zoiets als dit gaan doen”, vertelt Selma (16). “Het is wel leuk om eens iets anders te doen”, beaamt ook Roos (16). “Ik heb me toevallig net ingeschreven om vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis. Het is goed voor later.”

Voor deze dag had geen van de vier leerlingen nog vrijwilligerswerk gedaan. In totaal dragen zo’n 400 leerlingen donderdag hun steentje bij. Maar ook de onderbouw zit niet stil. Zij houden een fancy fair op school om geld op te halen voor goede doelen. “Iedereen van de school geeft vandaag een paar uur aan de stad”, besluit Scheltema.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief