De Haven in het blauwe uurtje.
De Haven in het blauwe uurtje. Wijnand Nijs

26 bomen binnenstad krijgen feestelijke lampjes

Algemeen

BREDA - Het Ondernemersfonds Binnenstad heeft voor 26 bomen in de Bredase binnenstad feestverlichting aangeschaft. Daarnaast is voor bijna alle straten in de binnenstad nieuwe sfeerverlichting voor de donkere dagen.

De 26 bomen die in het licht worden gezet staan op verschillende plaatsen. Vier bomen bij de Haven ter hoogte van de Hoge Brug, twee bij Haven bij Tolbrugstraat, acht bomen bij de Korte Boschstraat, één boom bij Dames Pellens en de Beyerd, elf bomen bij het van Coothplein in de middenberm bij Charelli en eentje bij de Nieuweweg voor Villa Nova.

Daarnaast heeft het fonds berkentakken besteld zijn voor de straten in Oranje Zuid, de Halstraat en de st. Annastraat. Die worden waarschijnlijk eind oktober al geplaatst.

De sfeerverlichting in de binnenstad wordt de komende jaren gehuurd van de firma Cremerson uit Breda. “Bewust is gekozen voor een Bredaas bedrijf, want wat we lokaal kunnen doen, doen we lokaal”, aldus centrummanager Koert Vermeulen in de nieuwsbrief aan de ondernemers.

Voor de juiste bevestiging is de afgelopen maand gewerkt aan het vernieuwen van de ophangpunten en staaldraden waar de sfeerverlichting aan komt te hangen. “Dit vanwege de veiligheid. Momenteel wordt gewerkt aan het verbeteren van de stroompunten”, geeft Vermeulen aan. De gemeente heeft hieraan meebetaald.

Ondanks dat de nieuwe lampen geregeld zijn, duurt het toch nog even voor ze hangen. “Doordat er de afgelopen weken door de Chinese overheid een productiestop werd opgelegd, heeft de productie van onze verlichting ernstige vertraging opgelopen”, stelt Vermeulen in de nieuwsbrief. Omstreeks eind november arriveren de lichtjes, die dan binnen enkele dagen moeten hangen.

In de Veemarktstraat en Halstraat is het wel eerder feest. Die straten hebben hun eigen verlichting. “Deze zal zoals gewoonlijk binnenkort al worden opgehangen.”