Logo bredavandaag.nl
WonenBrebrug

Nog geen definitieve oplossing voor herstel balkons Agaatstraat

BREDA - WonenBreburg heeft nog geen definitieve oplossing voor de mogelijke wankele balkons in onder meer de Agaatstraat. Dat meldt de corporatie in een brief aan de bewoners.


In de tussentijd controleert WonenBreburg wekelijks de stempels die de balkons ondersteunen. “En controleren we of de hekken rondom de stempels nog stevig op hun plaats staan.”

In juni meldde WonenBreburg dat de definitieve oplossing voor het verstevigen van de balkons in zicht was. “Helaas duurt het vinden van een definitieve oplossing langer dan verwacht”, schrijft WonenBreburg nu.

De reden voor de vertraging is de zoektocht naar een oplossing die toekomstbestendig is en die zo min mogelijk overlast geeft voor de bewoners. “Omdat wij niet eerder te maken hebben gehad met het verstevigen van balkons, laten wij ons adviseren door partijen die deze kennis en expertise hebben”, schrijft de corporatie. “Dit doen wij ook in nauwe samenspraak met de gemeente Breda zodat wij, wanneer de oplossing in beeld is, de bouwvergunning zo snel mogelijk kunnen verkrijgen.”

WonenBreburg laat sowieso dit jaar nog weten of er een oplossing in zicht is. Begin maart dit jaar werd bij de voorbereiding voor regulier onderhoud ontdekt dat de balkons mogelijk niet stabiel zouden zijn. Het gaat om balkons bij woningen aan de Agaatstraat, Jadestraat, Beverweg, Mgr. Leijtenstraat, Smaragdstraat en Turkooishof. In totaal gaat het om 160 woningen en 320 balkons.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief