Rat Verlegh-stadion, 27 juli 2016
Rat Verlegh-stadion, 27 juli 2016 Stadsfotograaf Breda

Arbitrage NAC en gemeente over kosten onderhoud stadion

Politiek

BREDA - NAC is het niet eens met de kosten die de gemeente doorberekend voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden aan het Rat Verleghstadion. Op verzoek van NAC wordt de kwestie voorgelegd voor arbitrage.

Dat blijkt uit een brief die wethouder Arbouw heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Daarin schrijft hij ook dat de gebreken inmiddels zijn hersteld. Het ging om werkzaamheden die de brandveiligheid van het stadion betroffen en om werk aan een lift. Dat werk duurt langer vanwege de levertijd van de lift.

“Tussen NAC Breda en de gemeente is vervolgens uitvoerig gesproken over de verdeling van die kosten. Dat leidde op 25 juli 2017 tot een brief van de gemeente aan NAC Breda, waarin de gemeente haar standpunt heeft verwoord”, schrijft Arbouw. NAC Breda heeft daarop gereageerd in een brief van 7 augustus 2017 met een voorstel voor arbitrage.

NAC Breda vreest dat niet tot een vergelijk kan worden gekomen vanwege een te groot verschil van inzicht over voor wiens rekening de kosten moeten komen. “Om tot een oplossing te komen gaat de gemeente akkoord met arbitrage.”

Ee´n arbiter wordt door de gemeente aangewezen, e´e´n door NAC Breda, waarna deze beiden een derde voorzitter aanwijzen. “Omdat de door de gemeente beoogde arbiter thans in het buitenland verblijft, zal de arbitrage op zijn vroegst in november aanstaande starten”, meldt Arbouw.