In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt.
In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt. Perry Roovers

De Heerlijke Orde benoemt vier nieuwe leden

Algemeen

BREDA- De Heerlijke Orde van Breda heeft zondag vier nieuwe leden benoemd. Dat gebeurde zoals gebruikelijk in de Grote Kerk. De nieuwe leden zijn Marja Heerkens, Joost Bauwens, Norbert Kuijpers en Peter Leijs.

De Heerlijke Orde van Breda kiest mensen die zich voor een langere periode op meerdere maatschappelijke terreinen in Breda zeer verdienstelijk hebben gemaakt en dat nog steeds doen.

De enige vrouwelijke benoeming, Marja Heerkens (58 jaar), heeft haar benoeming te danken aan haar jarenlange inzet in het bestuur bij de Stichting Vrienden van Amphia, de Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda, de Raad van Toezicht van de Stichting Informele Zorg Breda (STIB), de Raad van Toezicht van het Instituut Maatschappelijk Welzijn Breda (IMW) en sinds vorig jaar ook de Stichting Landgoed Wolfslaar (SLW).

Een van de andere nieuwe leden, Joost Bauwens  (59 jaar), zet zich sinds 1985 in – en doet dit deels nog – voor de hockeyclub Breda en Breda-brede hockeyactiviteiten, de golfsport in Breda, de serviceorganisatie De Ronde Tafel (21), activiteiten van de Rotary Club Breda, de Stichting Vrienden van Elisabeth, de Maatschappij voor Nijverheid en Handel in West-Brabant en de Vrienden van Revant (medisch specialistische revalidatie).

Norbert Kuijper (61 jaar) is al 45 jaar actief in Bredase carnavalskringen. Ook is hij tien jaar voorzitter geweest van de tennisvereniging Markendaal, zeven jaar van de Stichting Mezz Concerts & Dance en nu een half jaar voorzitter van de golfvereniging Albatross. Daarnaast was hij lid van de technische commissie van de hockeyclub Push.

Ook de vierde benoemde, Peter Leijs (54), heeft zich jarenlang ingezet voor Push. Hij leidde hier onder andere de financiële organisatie in goede banen. Ook is hij tien jaar penningmeester geweest bij deze club. Sinds 2009 houdt Leijs zich bezig met de Bredase Singelloop. Hij is daarvan overigens nog altijd de financiële man. In 2014 zat hij de jubileumcommissie van de Singelloop voor. Hij is ook voorzitter geweest van het comité Hart voor je Buurt.