Logo bredavandaag.nl
Het was een mooie eerste dag van Breda Jazz Festival 2017.
Het was een mooie eerste dag van Breda Jazz Festival 2017. (Carl Mureau)

Wijkraad centrum wil geen groei ‘luidruchtige’ dagen

BREDA - Wijkraad centrum is kritisch op een verruiming van de mogelijkheid van het aantal luidruchtige dagen in het centrum. De wijkraad bespreekt het onderwerp tijdens de openbare vergadering van de raad dinsdagavond.


In de evenementennota staan evenementen beschreven die ver van tevoren al zijn aangekondigd. Maar af en toe gebeurt er iets spontaans dat gevierd moet worden. Voor deze uitzonderingen bestaat er in de Algemene Plaatselijke Verordening een verruiming. Een voorbeeld is de viering van de promotie van NAC, eerder dit jaar.

Het centrum is uitgesloten van deze verruiming en daar is Piet Maanders, voorzitter van de Wijkraad Stadshart/Valkenberg, blij mee. “Als iedere horecagelegenheid in het centrum gebruik maakt van zo een verruiming, dan ben je altijd bezig,” zegt hij. “Dat willen we echt niet hebben. Je moet dat soort dingen in de binnenstad gewoon anders regelen.”

De APV was volgens Maanders een beetje onduidelijk opgesteld. “De regels worden opnieuw vastgesteld,” zegt hij. “24 oktober wordt de gehele APV grondig doorgenomen.” De wijkraad wil dat benoemd blijft dat er niet meer ‘luidruchtige’ evenementen in het centrum dan nu worden toegestaan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief