NAC verliest met 0-2 van PEC Zwolle, zaterdag 21 oktober 2017.
NAC verliest met 0-2 van PEC Zwolle, zaterdag 21 oktober 2017. Peter Visser

Hoe NAC weer niet scoort en de punten aan PEC laat (foto's)

BREDA – Weer is NAC er niet in geslaagd punten over te houden aan een wedstrijd. In het Rat Verlegh Stadion werd het 0-1 voor PEC Zwolle. De Bredanaars wisten weer niet te scoren en hebben nu al meer dan 250 minuten niet gescoord. Wanneer passen de puzzelstukjes van Vreven in elkaar?

Eén slecht moment in de eerste helft was voldoende om met een achterstand de rust in te gaan. Doelman Mark Birighitti speelde de bal in op centrale verdediger Menno Koch. Die draaide de verkeerde kant op, waardoor Mustafa Saymak de bal kon onderscheppen.

Koch probeerde vervolgens de bal terug te veroveren, zette zijn lichaam erin en zag tot zijn verbazing dat Saymak ging liggen. Nog groter was de ontgoocheling toen scheidsrechter Van Der Kerkhof de bal op de stip besloot te leggen. Een zeer zwaar bestrafte overtreding, maar Bram van Polen maakte daar dankbaar gebruik van door de penalty te benutten: 0-1.

Onzeker
NAC kreeg in de eerste helft vrij weinig mogelijkheden en de kansen die het kreeg werden verspild. Thierry Ambrose, de spits al twee maanden niet scoorde, oogde onzeker aan de bal en liep zichzelf vast tussen vier verdedigers toen hij de ruimte kreeg om uit te halen.

Na rust leek NAC als een raket uit de kleedkamer te komen. Een diepe bal werd achterna gezeten door het duo Ambrose-Angelino. Angelino haalde uiteindelijk de trekker over en passeerde doelman Boer, maar omdat de spits de bal verlengd had was het buitenspel.

De kwakkelende Ambrose kreeg na een uur voetballen dé kans om eindelijk weer eens te score, maar na een heerlijk voorzet van Angelino peerde de spits vol over de bal heen. Toen hij even later ook nog de bal over de zijlijn dribbelde was het wel duidelijk dat de jonge Fransman niet in de wedstrijd zat. De vraag is: hoe lang blijft hij de eerste keus van Vreven of krijgt Enevoldsen een kans?

Zwolle liet NAC wat meer komen in de tweede helft en koos de moment zorgvuldig uit om aan te vallen. Birighitti liet tot twee keer toe zien weldegelijk te kunnen keepen. Hij tikte een kopbal van dichtbij uit de kruising en pareerde een schot van Ehizibue. Na opnieuw een verdedigende fout kreeg Saymak echter de grootste kans op 0-2. De middenvelder mikte echter op de paal. Even later besliste hij alsnog de wedstrijd. Van dichtbij schoot hij de 0-2 binnen.

Elf punten
NAC heeft in de wedstrijden tegen Roda JC, Sparta, ADO Den Haag, PEC Zwolle al elf punten laten liggen. Alleen tegen de Rotterdammers werd er een punt gepakt. Dat is te weinig als NAC zich direct wil handhaven.