Afbeelding

Wernhouts installatiebedrijf Van den Buijs naar Rithmeesterpark

Economie

BREDA - Het Bredase bedrijventerreinen Rithmeesterpark kan wederom een nieuwe bewoner verwelkomen. VdBuijsInstall uit Wernhout, met een Sanidrõme showroom aan de Wernhoutseweg én de vorig jaar overgenomen showroom en werkplaats van Bart Bakx in Zundert, verhuist begin 2019 naar Breda.

VdBuijsInstal, in 1990 door Kees van den Buijs en zijn partner Marèse opgericht in Wernhout, heeft op het tussen de A16 en Princenhage gelegen Rithmeesterpark een bedrijfsperceel van 9.000 m2 verworven.

Daarvan wordt straks in eerste instantie 3.000 vierkante meter bebouwd, vertelt Van den Buijs. “Vorige week heeft een architect opdracht gekregen de plannen voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand uit te werken. Na goedkeuring door de Gemeente Breda, gaat medio 2018 de eerste schop in de grond en worden deze plannen gefaseerd doorgevoerd. Wanneer en in welke vorm bijvoorbeeld de showrooms volgen, is nog onderwerp van overleg met de betrokken partijen. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we begin 2019 onze intrek op het Rithmeesterpark nemen.”

Toekomstbeeld
Het voor Van den Buijs gereserveerde bouwperceel ligt op een mooie zichtlocatie voor de in het plan te integreren Sanidrõme showroom en Bart Bakx Studio. De locatie en de beschikbare ruimte op het nieuwe Rithmeesterpark aan de A16 in Breda en voldoen volgens Kees van den Buijs dan ook helemaal aan het toekomstbeeld voor het bedrijf. “Op de huidige locatie in Wernhout zijn deze stappen nauwelijks meer te zetten. De beschikbare ruimte op Rithmeesterpark echter biedt uitbreidingsmogelijkheden wél. Wij houden ons ook bezig met energietechnieken en duurzame techniek. Dat is heel actueel. Met de energietransitie die er gaande is, gebeurt er veel. Daar willen we als bedrijf op voorsorteren.”

Het bedrijf wil ook verder groeien in Breda en het achterland. “Bovendien willen we ook de professionele markt uitgebreider kunnen bedienen. Bijvoorbeeld door grote projecten zelf aan te nemen en deels uit te besteden aan onderaannemers. In Breda hebben we een grotere poule medewerkers om in te vissen.”

Personeelsuitbreiding
En daarbij draait het volgens Kees van den Buijs zeker niet alleen om inlenende bedrijven en tijdelijke krachten. “Ons bedrijf telt momenteel 58 personeelsleden. Als de groei van ons bedrijf zich zo doorzet, ontstaan er straks enkele tientallen nieuwe vacatures. De verhuizing naar bedrijventerrein Rithmeesterpark brengt straks dus ook personeelsuitbreiding met zich mee.”