Logo bredavandaag.nl
De Jonge Ondernemende Moeders (JOM) verzorgden vrijdagavond 30 oktober een geslaagde Halloweentocht in de Haagse Beemden.
De Jonge Ondernemende Moeders (JOM) verzorgden vrijdagavond 30 oktober een geslaagde Halloweentocht in de Haagse Beemden. (Theo Herrings)

Halloween in Breda: Hier kun je griezelen

BREDA - Hou je van griezelen, horror en verkleden? Dat komt goed uit. Halloween staat weer voor de deur, dus zochten wij uit waar je dit weekend moet zijn.


Winkelcentra
In verschillende winkelcentra zijn halloween-middagen georganiseerd. Zo kun je in Stada Stores van 12.00 uur tot 16.00 uur (gratis) suikerspinnen komen eten, is er griezelig entertainment en kun je je laten schminken. In winkelcentrum de Burcht is er op woensdagmiddag 1 november van 13.00 uur tot 15.00 uur een speurtocht waar kinderen op zoek moeten naar griezelige letters. Ook hier staan de suikerspinnen en schmink klaar. Als je verkleed komt is dit het allerleukst!

Pompoenhoofden maken
Ook pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens halloween. Bij STEK! kun je op zaterdag 28 oktober vanaf 15.00 uur pompoenen omtoveren in griezelige spoken of enge trollen. Meedoen kost 10 euro. Voor pompoenen, inspiratie en lekkere chocomelk wordt gezorgd. Op ‘t Sas is 28 en 29 oktober het pompoenfestival waar kinderen pompoenen kunnen schilderen en versieren, maar er ook leuke kraampjes zijn om te winkelen.

Feestjes
Ben je op zoek naar een griezelig (verkleed)feestje? Die zijn er dit weekend ook genoeg. Zaterdag is er in De Graanbeurs ‘Freaky Circus’, Vieze Anita heeft een Halloween Horrornight en ook in Kerkplein Venue is er een halloween feest. Bakfiets Soundsystem rijdt die avond vanaf 21.00 uur door de binnenstad.

Horror
Fan van horror films? Speciaal voor de liefhebbers organiseert Kinepolis in de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober de Halloween Horror Show. Een filmmarathon waarin vier nieuwe horror films, waaronder de nieuwe Saw-film Jigsaw worden vertoond. Voor €24,50 kun je vanaf 22.00 uur de hele nacht de engste films bekijken. Mocht je liever naar het theater willen gaan? Dan is de musical Sweeney Todd vrijdag 27 oktober te zien in het Chassé Theater.

Vossenjacht
Al meerdere jaren wordt Halloween gevierd op de Parkhoeve in Breda. Ook zaterdag 28 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur kan meegedaan worden aan een spannende vossenjacht door een stempelkaart vossen te sparen. Toegangskaartjes zijn te verkrijgen op de Parkhoeve.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief