Afbeelding
BredaVandaag

Slachtoffer zoekt getuigen van knokpartij Backer en Ruebweg

Algemeen

BREDA - Een kop-staartbotsing eerder deze week op de Backer en Ruebweg eindigde in een knokpartij. De bestuurder die slachtoffer werd van de agressieve bestuurder, zoekt getuigen.

De twee bestuurders raakte met elkaar op de vuist nadat er al wat over en weer gebaard was, vertelt het slachtoffer. Dat gebeurde na een onverwachte actie tijdens het ritsen van drie naar twee banen, rond 9.15 uur. “Op dat moment werd het moeilijk om te ritsen, dat zag de auto rechts van mij waardoor deze ook naar rechts ging ritsen om ruimte te maken voor mij en de auto voor mij. Op dat moment ging ik naar rechts ritsen, maar nadat ik met één wiel op de andere weghelft zat was uit niks de rode Toyota Aygo daar. Die kwam met een iets te harde vaart voorbij waardoor ik schrok en op de toeter drukte. Na een gebaar van de andere auto besloot ik langer dan nodig de toeter vast te houden totdat ik ook geritst was.”

Na wat gebaren over en weer besloot de bestuurder van de Aygo te remmen en uit te stappen, aldus het slachtoffer. “Met geen mogelijkheid om weg te rijden besloot ik ook uit mijn auto uit te stappen om aan te horen wat het verhaal van de meneer was. Na een discussie van tien seconden besloot de man dat het nodig was om zijn hoofd tegen mijn kin aan te zetten en doordat ik achteruit stapte besloot de man ook om er maar gewoon vol op in te rammen.”

Het was druk op de weg waar het gebeurde, maar geen enkele voorbijganger stapte uit. Een agent die ter plaatse kwam stelde dat het afgehandeld was. “Hier was ik het natuurlijk niet mee eens. Eerst twijfelde ik nog of ik aangifte moest doen,” zegt hij. “Maar toen ik van de tandarts afkwam en bleek dat ik waarschijnlijk blijvende schade heb, bedacht ik me en ga ik toch aangifte doen.”

Om zijn aangifte extra kracht bij te zetten is de automobilist op zoek naar getuigen. “Ik heb misschien niet helemaal juist gehandeld, maar ik ben niet degene geweest die begon met geweld.”

De andere automobilist heeft al drie andere geweldsdelicten op zijn naam staan. “Ik hoorde via de politie dat hij wel vaker geweld gebruikt. Hij mag er niet zomaar mee wegkomen.”