Logo bredavandaag.nl

Interactieve tentoonstelling mantelzorgers op station Breda

BREDA - In het weekend van de Mantelzorger op 11 en 12 november start de interactieve fototentoonstelling Mantel der Liefde op het station in Breda. De expositie reist daarna twee jaar lang door Nederland en is dan op minimaal zeven verschillende locaties te zien.


Samen met haar moeder is de Bredase fotografe Ilse Wolf jarenlang mantelzorger voor haar vader, die een arm mist. Mede daardoor wilde ze het onderwerp meer onder de aandacht brengen. Ze ging samen zitten met ontwerpster Merel van der Linden en copywriter Carla van Gaalen en zo ontstond Mantel der Liefde.

De afgelopen maanden volgde Ilse twaalf verschillende mantelzorg situaties. Haar eigen ouders, een vrouw van 83 die 24/7 voor haar thuiswonende man van 90 zorgt, een hond die als mantelzorger functioneert, twee zussen die al 75 voor elkaar zorgen, een kleinzoon en opa, een schoondochter met haar schoonmoeder, maar ook gezinnen die zich preventief voorbereiden op de toekomst.

Mantelzorg betekent naast zorgen, liefde en voor elkaar klaar staan ook voor een groot deel dat je van een ander afhankelijk bent. Die boodschap probeert ontwerpster Merel van der Linden over te brengen door de expositie zo te in te richten dat de bezoeker samen met een ander een handeling moet verrichten om de foto’s te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld door aan een wiel te moeten draaien, een lade te openen en dergelijke.

De tentoonstelling is vanaf 11 november tot en met 30 december iedere woensdag tot en met zondag te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur op station Breda.

 



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief