NAC overloopt NEC in Nijmegen. Na de 1-4winst is de eredivisie zeker.
NAC overloopt NEC in Nijmegen. Na de 1-4winst is de eredivisie zeker. Peter Visser

NAC vergeet te winnen in Venlo

VENLO/BREDA - NAC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het uitduel tegen VVV, maar verdiende een overwinning. De ploeg van Stijn Vreven vergat te scoren en verspeelde zo twee dure punten.

NAC moest noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren. Thierry Ambrose en Menno Koch moesten afhaken met een blessure. Thomas Enevoldsen begon daarom in de spits en werd het centrale verdedigingsduo gevormd door Karol Mets en Bart Meijers.

De eerste helft ging goed gelijk op. Beide ploegen kregen wat kleine kansen, maar geen uitgespeelde mogelijkheden. VVV had een licht overwicht en schoot een paar keer vlak langs de paal. De trappen richting de kleedkamers werden beklommen met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken. Het waren de Bredanaars die na een uur voetballen de grootse kansen kregen op een voorsprong. Na een geweldige solo van Angelino kreeg Rai Vloet de bal voor zijn linkerschoen. Hij legde aan, maar schoot hoog over.

Giovanni Korte kreeg ook een paar mogelijkheden. Twee keer wist de kleine de aanvaller zijn hoofd tegen de bal te krijgen, maar twee keer ging hij naast. Ook toen hij hard kon uithalen schoot hij de bal op recht op doelman Unterstall.

NAC had de gehele tweede helft de wedstrijd onder controle, maar vergat de kansen te benutten. Ook invaller Paolo Fernades kon de ban niet breken. Na een weergaloze actie op de achterlijn schoot hij de bal op de borst van de keeper. Vloet hoorde tien minuten voor tijd een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Kamphuis zag geen overtreding in de duw die Vloet kreeg.