Logo bredavandaag.nl
Jeroen de Bever

Buurt baalt van bladdepot; overlast niet te voorkomen stelt gemeente

HAAGSE BEEMDEN -  Sinds twee weken zijn zes parkeerplaatsen op de hoek van de Venneweide en de Somerweide in beslag genomen door een ‘bladdepot’. Tenminste, zo noemt een medewerker van de gemeente Breda de berg bladeren.


Voor de bewoners is het een berg ergernis. “Overdag lijkt er plek zat om te parkeren, maar ‘s avonds als er ook bij de scouting iets te doen is, moet je soms drie straten verder parkeren”, geeft buurtbewoner Jeroen de Bever aan.

Inmiddels heeft hij meerdere malen bij de gemeente aan de bel getrokken. “Maar tot nu toe zonder resultaat. Er zijn genoeg andere plaatsen waar dit kan, zonder dat iemand daar last van heeft.”

De Bever hoopt dat de gemeente in actie komt. “Het ligt ook half op de stoep en je moet door het gras en de hondenpoep als je er omheen probeert te lopen.”   In een reactie laat een gemeentewoordvoerder weten dat de gemeente het vervelend vindt dat buurtbewoners overlast ondervinden. "Helaas is dit niet altijd te voorkomen."

De bladeren liggen op deze locatie omdat de eigenlijke locatie van het depot, parkeerplaats Huiserf, momenteel in gebruik is voor werkzaamheden aan de stadsverwarming. "Dus moest er een alternatieve locatie gezocht worden voor het tijdelijk deponeren van bladafval. Het is immers niet efficiënt als bladwagens na elke veegronde heen-en-weer moeten rijden naar de Slingerweg."

De woordvoerder geeft aan dat je zo'n bladdepot niet zomaar overal kunt inrichten. "Deze moet op een verharde weg liggen, anders kunnen de veegwagens het depot niet bereiken, en moet goed bereikbaar zijn voor tractoren en vrachtwagens. Op basis van deze criteria was de parkeerplaats aan de Venneweide het meest geschikt. Als al het blad eind van dit jaar weer gevallen is en de bladruim-operatie in de stad is afgerond zijn de parkeerplaatsen weer beschikbaar."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief