Afbeelding
Youtube.com/opsporingverzocht

Meer dan tien tips na tonen schokkende beelden aanrijding zebrapad (video)

Politie

BREDA - In de uitzending van Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond schokkende beelden getoond van het moment waarop een man wordt aangereden op het zebrapad op de Nieuwe Prinsenkade. Te zien is hoe de auto in volle vaart doorrijdt.

Specialisten van de politie denken dat de auto zeer waarschijnlijk een donkerkleurige Citroën C3 is, bouwjaar 2002-2009, kleur wellicht donkerblauw, groen of paars. "Waarschijnlijk heeft die auto bij de aanrijding aan de voorkant schade opgelopen, er zijn glassplinters in de kleding van het slachtoffer gevonden. Mogelijk is de auto bij een garage aangeboden. Ook als die ergens met die schade is geparkeerd hoort de politie dat graag."

Naar aanleiding van de beelden hebben zich tien mensen bij de politie gemeld met tips over de auto, bleek bij het einde van de uitzending. Wel is er een auto aangetroffen dinsdag. "We hebben vanmiddag een auto aangetroffen in Breda", vertelde woordvoerder Willem van Hooijdonk in de uitzending. "Die is in beslag genomen. Wordt door ons onderzocht. Niet duidelijk of dit deze auto is."

De toestand van de man is heel zorgelijk, aldus de politiewoordvoerder. "Hij wordt nog steeds slapede gehouden, het is maar de vraag hoe hij er weer uitkomt."