Logo bredavandaag.nl
Facebook/Zwembad Wolfslaar

Opknapbeurt zwembad Wolfslaar voor nieuw seizoen

BREDA - Zwembad Wolfslaar ziet er bij de opening komend seizoen anders uit. De gemeente is begonnen aan groot onderhoud. Het vijftig meter wedstrijdbad krijgt nieuwe tegeltjes.


Na het seizoen van 2018 volgen de tegeltjes van het recreatiebad, het kinderzwembad wordt in het komend voorjaar opnieuw gecoat en de kleedruimtes worden geschilderd.

De opknapbeurten worden betaald uit het reguliere onderhoudsbudget dat is opgespaard. In totaal gaat het om 400-duizend euro. “Jaarlijks bepalen we in overleg met optisport de prioriteiten, waarna zij formeel opdrachtgever worden en wij betalen”, aldus wethouder Paul de Beer.

De uitstraling en de openingstijden van zwembad Wolfslaar hebben afgelopen zomer de nodige aandacht gehad, geeft De Beer aan. “Dit heeft onder meer geresulteerd in een enquête die de gemeente en exploitant Optisport hebben gehouden onder de gebruikers van het zwembad.”

In de enquête kwamen verruiming van de openingstijden, de algehele uitstraling en het onderhoud aan de orde.  Daarnaast wordt in 2018 gekeken hoe de terreinverharding en de beplanting kunnen worden opgeknapt. Op die manier moet het complex aantrekkelijk worden voor de gebruikers.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief